23.12.2016

Upea keittiö ja muut kiintokalusteet - Kokemukset Keittiömaailmasta



Tässä kirjoituksessa esittelemme nyt viimein joulun kunniaksi lopullisen version keittiösuunnitelmasta sekä muista kiintokalusteista. Nämä mahtavat kuvat teki meille Tampereen Keittiömaailman Arja Vikman, lomapäivien aikana jouluvalmistelujen keskellä. Mitä mahtavaa asiakaspalvelua meillä onkaan ilo nauttia :)! Tosin, aiemman kokemamme perusteella emme oikein muuta odottaneetkaan - homma on toiminut sellaisella laadulla alusta loppuun.

 Tampereen Keittiömaailma

Keittiön (sekä samalla kaikkien muiden kiintokalusteiden) suunnittelusta kerroimme jo aiemmin keittiösuunnittelusta kertovassa kirjoituksessamme. Tässä kuvat kokonaisuudesta, josta olemme kaupat tehneet Keittiömaailman kanssa. Tämän jälkeen kuvia on päivitetty blogi-kuntoon mm. muttamalla pintamateriaalit muistuttamaan Marikan tekemää sisustussunnitelmaamme. Alla siis otteita huoneittain tulevaan :)

Keittiö

Keittiön miettimiseen ja suunnitteluun nähtiin kaikista huoneista kaikkein suurin vaiva niin varsinaisen suunnittelun kuin tarjouskilpailunkin osalta. Toimittajien vertailussa olivat kyllä kaikki huoneet mukana, mutta painotus oli selvästi keittiössä, koska se on selvästi monimuotoisin huone ja siten myös kallein.

Keittiössä värimaailma tulee olemaan mustavalkea. Taso ovat mustaa kvartsia, jossa on kuitenkin hippusellinen luonnonmukaista kuviota. Mattaa ja käteen kiven tuntuista, nam. Kaapistojen ovien, sokkelien sekä sivujen värinä on luonnon valkea.  Kahvat eli vetemit ovat modernit ja induktiotason taakse sijoitetaan tasoon integroitava liesituuletin, joka puhaltaa savut alakertaan ja sieltä pihalle. Kuulemma toimii vaikka Newton epäilee.


Saarekkeessa on keittiön suuntaan tilavat laatikot, joihin saa kivasti mausteet, välineet sekä paljon muuta kalustoa. Ruokailutilan suuntaan on pomppumekanismilla toimivat ovet. Tilaa on lähinnä sivuilla, koska lieskari vie niin paljon tilaa keskeltä. Tämä on melko harmi juttu, johon haemme vielä helpotusta oikeilla kodinkonevalinnoilla.

Keittiön takaseinältä löytyy yksi korkea kaappi, joka otettaneen todennäköisesti laatikkomekanismillä. Saa sitten tungettua sen aivan täyteen jauhopussukoita ja muuta mukavaa. Korkean kaapin vasemmalle puolelle tulee jääkaapit - mustia tietysti. Oikealta sivulta tulee löytymään kaappeihin integroidut uuni ja mikro. Kaikkien näiden päältä löytyy vielä vähän lisää yläkaappitilaa.


Ikkunan edessä on taso, johon upotetaan yksi allas. Hana on kallis kun fan, koska se tulee olla avattavan (pestävän) ikkunan takia irroitettava. Siinä on malmilla kilohintaa. Lavuaarin alle tulee normaalit roskikset ja sivuilla lisää kattilatilaa.

Tason päällä kulmassa on keittiön ehkä ainoa erikoisempi juttu. Sieltä löytyy aamiaiskaappi. Kaappi, jossa tason päällä on 60cm tilaa, johon väliin saa kahvinkeittimet ja muut laitteet siten, että ne ovat käytettävissä ilman kaapista poistamista. Ylähyllyille saa sitten muut tykötarpeet. Kaappi on höyrysuojattu ja auttaa tällaista sottapyttyäkin pitämään keittiö vähän siistimpänä tyylillä: "Ovet kiinni ja menoksi"

Viieisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, saarekkeen vierssä on integoitu astianpesukone. Koneen pääsee täyttämää helposti lavuaarista tai ruokapöydästä. Vastaavasti siitä on helppo siirtää kaikki astiat saarekkeen päälle laatikointia varten. Astianpesukone ja uuni ovat molemmat korotettuja siten, että hommat saa hoidettua ergonomisesti - ja maastavetotreenin jätettyä kuntosalille jonne se kuuluukin.

Tässä kirjoituksessa ei mitenkään pysty käsittelemään kaikkia näkökulmia mitä keittiön suunnittelussa tuli käytyä läpi. Jokatpaauksessa nykyinen suunnitelma vastaa kaikkiin odotuksiimme ja olemme siihen arvatenkin super-tyytyväisiä.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneessa oli muutama meille tärkeä lähtökohta normaalien vaatimusten lisäksi. Halusimme sekä pyykinpesukoneen että kuivausrummun korotettuina (maastavetokommentti pätee myös tähän). Tämän lisäksi KHH:n tuli sijoittaa kuivauskaappi lenkki(koiran ulkoilutus) vaatteiden kuivausta varten sekä tarpeeksi kaappitilaa ulkovaatteille.

Alussa kaikkien vaatimusten saattaminen toteen tuntui mahdottomalta. Sen jälkeen mukaan tuli Marika, joka muutti vielä ovien paikkaa ja sisäänkäyntejä (WC:n sisäänkäynti pesuhuoneesta) ja homma alkoi rokkaamaan kuin itestään!


Ovien siirtämisen jälkeen kaikki tarvittavat toiminnallisuudet mahtuivat kodinhoitohuoneeseen melko hyvin. Pyykkikoritilaa on huoneesa ehkä hiukan rajoitetusti, mutta sen tuskin muodostuu kynnyskysymykseksi.  Välitilan laatalla pyritään hakemaan KHH:n eloa, mutta punaisesta väristä ei olla vielä ehkä päästy lopulliseen yksimielisyyteen ;), siinä riittälee vielä Marikalla ylipuhuttavaa.

Pesuhuone, ensimmäinen parisuhdepenkki ja alakerran WC 

Seuraava loistava Marikan innovaatio on ollut pesuhuoneen käyttö. Alun perin ensimmäisissä toivomuksissamme oli pukutilan saaminen kodinhoitohuoneeseen. Tämä ei pohjan kannalta ollut mahdollista. Toisaalta pesuhuone jäi varsi isoksi samoista syistä. Näistä kombinaatioista Marikan johdolla syntyi nyt lähes itsestäänselvältä tuntuva ajatus, että pukutila sopii lasiseinällä erotettuna osaksi pesuhuonetta.

Pukutilassa on kaappitilaa pyyhkeille sekä suihkussa tarvittaville aineille. Pukutilassa on myös toinen talon kapeista "parisuhdepenkeistä" - "Love Seat" joka sopii hyvin parisuhteen testaamiseen: Sopiiko pariskunta samaan aikaan istumaan penkille vieretysten =)


Pesuhuoneen pinnat ovat maanläheiset ja hillityt. Saunan tavoin tänne haetaan vähän tummempaa lähestymistä. Suihkut ovat suuret ja parin ihmisen yhtäaikaa käytettävät.


Pesuhuoneen vieressä oleva "kakkosvessa" on tiloiltaan erittäin rajoitettu. Tähän saatetaan vielä joutua tekemään muutoksia tilan ahtauden takia. Pääideana kuitenkin on, että sinne mahtuisi integroitu WC-istuin, lavuaari sekä vähän säilytystilaa mm. vieraiden tarpeisiin.


Yläkerran WC

Päämukavuushuoneena toimii talon tilavampi WC yläkerrassa, jonne on käynti eteisestä / käytävästä. Vessaan on suunniteltu riittävästi laatikko- ja kaappitilaa. Takaseinän harmaa kaappi hävitetään väreillä mukavasti osaksi takaseinää.



Eteisen liukuoviet ja parisuhdepenkki ("Love Seat")

Eteisessä ulko-ovesta sisään tullessa vasemmalla on laajempi liukuovikaappi. Kaapissa on tilaa vieraiden sekä oman porukan paremmille ulkovaatteille muutaman tangon verran. Peililiukuoviksi valittiin älyttömän hieno paksureunainen liukuovimalli.


Yksi Marikan parhaista innovaatioista kiintokalustesuunnittelun aikana koskee eteisen "parisuhdepenkkiä" eli talon ensisijaista "love seatia". Yksi tarpeemme oli saada tarpeeksi tilaa myös päeteiseen sekä vaatteita että varsinkin kenkiä varten. Emme uskoneet kaiken tarpeellisen sopivan em. liukuovikaapiston sisään.

Tästä tarpeesta Marika keksi eteiseen kapean kaapiston, jossa on kenkien pukemista varten penkki keskellä. Penkin leveys ei päätä huimaa ja seinät on kahta puolta. Jos siis pesuhuoneen parisuhdepenkistä selviää, niin seuraavaksi voi kokeilla eteisen vielä tiiviimpitunnelmaista love seatia ;).


Eteisen kaapiston tärkein tehtävä kenkien säilyttämisen lisäksi on katkaista pitkää käytävää. Suunnittelullisista syistä käytävä yltää suoraan ulko-ovelta aina takkaan saakka. Tätä saadaan vähän katkaistua tällä kaapistolla sekä päämakuuhuoneeseen kulkevalla tupla-ovella.

Työhuoneen vaihtoehdot

Työhuoneeseen tarvittavat homrin mitat ovat vielä vähän auki. Tällä hetkellä suunnitelma on, että oven ja hormin väliin olisi tulossa liukuovikaappi. Mitat eivät vielä ole täysin selvillä, mutta optimitapauksessa tilanne voisi näyttää tältä:


Jos mitat kuitenkin ovat loppujen lopuksi pahasti meitä vastaan, niin liukuovikaapista saatetaan luopua. Tätä varten Arja teki meille valmiiksi jo toisen version, jossa liukuovet on korvattu normaaleilla ovilla.


Meidän mieleen tuo liukuovivaihtoehto on ehdottomasti parempi. Kun kaikkea ei kuitenkaan vielä voi mittojen puolesta varmaksi tietää, niin sanottakoon, että "katsotaan kuin äijän käy".


Lopuksi

Loppuun vielä suuret kiitokset näistä mahtavista suunnitelmista sisustussuunnittelija Marika Piekkalalle sekä  Tampereen Keittiömaailman Arja Vikmanille. Oikein hyvää joulua teille sekä kaikille tämän blogin seuraajille, joita näyttää tilastojen mukaan jatkuvasti kertyvän vain enemmän =). Toivottavasti näistä pakinoista on jotain hyötyjä omia projektejaan edistäville lukijoille =)

 Tampereen Keittiömaailma

1 kommentti:

  1. Tuo onkin kiva juttu, että saa havainnollistavia kuvia. Meillä alkaa keittiöremontti kesällä, ja sitä jo suunnittelen kovasti. Tarkoitus olisi saada lisää säilytystilaa, mutta myös uusia pintoja niin että ovat esteettisemmät. Suunnittelu onkin hauska vaihe. https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

    VastaaPoista