9.7.2016

LVIS Tarjouspyynnöt


Tähän mennessä talonrakennusprojekti on keskittynyt lähinnä suunnitelmien tekemiseen sekä tarjouspyyntöihin talosta, kellarista sekä ikkunoista. Tietysti myös pankki- ja tonttiasiat ovat edistyneet taustalla.

Näiden jälkeen seuraavana vuorossa oli LVIS kokonaisuuden edistäminen. Kuten aiemmissa kirjoituksissa pohdimme, kotiimme on tulossa hiukan taloautomaatiota. Tällä hetkellä listalla olevat vaihtoehdot ovat KNX tyyppisiä teknologioita. Kyseessä ovat joko puhtaat KNX ratkaisut tai vastaavat teknologiat (KNX, Beckhoff tai vastaava).

Päävaatimuksena taloautomaatiolle on tässä vaiheessa se, että kyse on avoimesta ratkaisusta joka on helposti ylläpidettävissä, laajennettavissa ja jota pääsee myös itse muuttamaan.  Tämä tarkoittaa sitä, että kotiin tulee väyläratkatkaisu, Väyläratkaisun suunnittelu eroaa hiukan tavallisesta sähkösuunnittelusta, joten sitä varten tarvitaan kokemusta tällaisten kohteiden suunnittelusta. Suunnittelulla voidaan vaikuttaa huomattavasti urakoinnin ja materiaalien kustannuksiin, koska varsinkin älykkäät KNX nippelit ja nappelit ovat melko arvokkaita perinteisiin katkaisijoihin verrattuna.

LVI-asioiden osalta vaatimukset eivät ole ehkä aivan yhtä korkealla. Taloomme olemme suunnitelleet maalämpöä sekä maakylmäjäähdytystä. Jakotapana tulee olemaan lattialämmitys. Näista suunnittelijoilla on tyypillisesti hyvin kokemusta.

LVIS-kokonaisuuden vaatimukset listasimme normaalisti tarjouspyyntöön jonka lähetimme useammille toimijoille, jotka pystyvät tarjoamaan LVI, S tai LVIS kokonaisuutta. Tarjospyynnön pääosa on nähtävänä alla olevassa kuvassa:




Seuraavassa vaiheessa LVIS osalta valitsemme tarjouksista meitä eniten miellyttävät, joiden kanssa lähdemme tekemään suunnittelua. LVI ja S kokonaisuudet otamme todennäköisesti kahdesta eri paikasta, vaikka joukossa onkin joku potentiaalinen toimija joka pystyisi tarjoamaan molemmat kokonaisuudet erittäin kovalla ammattitaidolla.

Katsotaan mitä tuleman pitää ja tiedotellaan niistä lisää sitten myöhemmin. Taloautomaatiosta tullee useampiakin kirjoituksia heti kun järjestelmät saadaan valittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti