14.5.2017

Rakennuslupaprosessi

Rakennuslupa meillä on ollut jo pari kuukautta ja rakentaminenkin on jo hyvässä mallissa, mutta tässä kirjoitetuksessa käydään hieman läpi rakennuslupaan tarvittavia erinäisiä dokumentteja.

Rakennusluvan saimme kohtuullisen nopeasti, kun kokonaiskäsittelyaika jäi alle 3 kuukaudeksi ja pääsimme aloittamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Tampereen kaupunki käyttää rakennuslupahakemuksen jättämiseen sähköistä lupapiste.fi -sivustoa. Rakennuslupaa varten tarvitaan paljon erinäisiä dokumentteja monelta eri taholta. Käydään seuraavaksi hieman läpi mitä dokumentteja lupaa varten tarvitaan ja mistä me tarvittavia dokumentteja tilattiin ja haettiin. Toki ainakin osaa dokumenteista tarvitaan monessa muussakin rakennusprojektin vaiheessa joten ihan pelkästään rakennusluvan takia kaikkia dokumentteja ei olla tilattu

Julkisivujen värityssuunnitelma

Tämän kanssa tuskailimme ehkä eniten, jo pelkän dokumentin nenän eteen ottaminen aiheutti harmaita hiuksia.. onneksi saimme tähänkin tuskaan apua ihanalta Marikaltamme ja Marika toimitti meille julkisivujen värikoodit ja kuvat väriestä jotka saimme dokumenttiin kirjattua. Kiitos Marika :)
Dokumenttiin tuli kirjata kaikki julkisivussa käytettävät värikoodit, mutta tämän lisäksi dokumenttiin tuli vielä liittää kuva väristä. Tämä meni jo hieman näpertelyksi ja "leikkaa -liimaa" -toiminnoksi.. Mutta tästäkin selvittiin ja saatiin vihdoin dokumentti täytettyä

Naapurien kuuleminen

Lupaa varten tarvitsee tehdä naapurikuuleminen kaikilta niiltä naapureilta jotka välissä olevan tien poistamisen jälkeen jää jatkettujen rajaviivojen väliin. Meillä kuultavia naapureita oli 5.
Saimme muutamat naapurit kuultua kaupungin järjestämässä Vuores-päivässä, mutta valitettavasti osa jäi pyydettäväksi muuta kautta. Allekirjoitusten hankkimista vaikeutti se, kun emme asu samalla paikkakunnalla muiden naapureiden kanssa. Jouduimme hakemaan allekirjoitukset sähköisesti siten että vastaanottaja tulosti-allekirjoitti ja skannasi dokumentin ja tämähän tietysti hidasti prosessia vaikka naapurit toimivat tämän suhteen erittäin joustavasti ja nopeasti. Kiitos! :)

Tontin pintavaaitus

Tämä on varmaan niitä ensimmäisiä asioita joita teimme projektin eteen. Teetätimme pintavaaituksen jo viime syksynä kun olimme saaneet tiedon että olemme tontin saaneet. Pintavaaitusta tarvittiin myös muutoin rakennuksen suunnitteluun joten tämän tarve ei ole pelkästään rakennuslupa.

Liitoskohtalausunto

Liitoskohtalausunto tuli pyytää Tampereen Vedeltä. Dokumentin tilaaminen oli helppoa ja nopeaa Tampereen Veden nettisivujen kautta. Dokumenttiin tuli tietää tontin perustietojen lisäksi kerrosala ja viemäröitävien lattiatasojen korkeudet. Liitoskohtalausunto toimitettiin nopeasti tilauksen jälkeen sähköpostiin. Tätäkin dokumenttia ollaan tarvittu LVIS suunnittelussa, joten ihan pelkkää lupaa varten tätäkään ei tilattu.

Tonttikartta

Tonttikartta oli toinen dokumenteista joka tilattiin jo hyvissä ajoin projektin alussa. Tämän tilaaminen onnistui helposti soittamalla kaupungille ja paperinipun noutamisessa apuna oli vanhempani, koska virka-aikana meidän on erittäin vaikea käydä hakemassa tarvittavia dokumentteja. Myös tätä ollaa tarvittu monessa eri vaiheessa projektia.

Näiden erikseen eripaikoista tilattavien dokumenttien lisäksi lupaan tarvitaan talotoimittajan tekemät pohjapiirustukset ja julkisivupiirustukset. Asemapiirustus tulee myös toimittaa lupapisteeseen kun rakennuslupaa haetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti